Natur, mat och kultivering

Den här bloggen handlar om livet på landet, råvaror, odling, förädling, matlagning och konsthantverk

onsdag 22 februari 2012

I förrgår natt var det snöstorm här... jag har ignorerat det efter bästa förmåga och efter eftermiddagens regnande är snön nästan bara historia (för denna gången).

Bifogar bilder på övervintrande purjo och kintsai (Apium graveolens) Kallas även Heung kunn. En snabbväxande kinesisk bladselleri med unik selleriarom köpt som frön från Runåbergs. Grymt god i en Bloody Mary eller en riktig Osso Bucco.



I natt öppnade jag för en av våra katter som krafsade för att komma in. Yrvaken i dörröppningen hörde jag ett vrål som gjorde mig stel av fasa - innan jag mindes att brunstiga rådjur har ljud för sig som påminner om kvinnor i nöd...

Under dagen har jag sått en massa kul frön. När jag öppnade påsen med bladrädisa (Raphanus sativus) L. F1 'Four Seasons' från Impecta blev jag pigg och överraskad. Nagellacksrosa frön låg i påsen! Min nyfikenhet fick mig att smula av höljet på en men jag kunde inte avgöra om det är något naturligt eller inte. Har det något med F1 att göra, jag gissar på det? Ingen aning men som sagt ett lite glamoröst tillskott i min vardag.

2 kommentarer:

  1. Ja fy vad rådjur kan skrämmas med sitt läte. Viddt är det kul med härliga färger på frön. Jag sår och skördar Rosenböna varje år och de är ju lila/svart melerade...helt sjukt snyggt, så dina kanske är rosa av naturen:)//Helen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja håller med - rosenbönor är nog det vackraste utsädet som finns! Lite bling helt enkelt!

      Radera