Natur, mat och kultivering

Den här bloggen handlar om livet på landet, råvaror, odling, förädling, matlagning och konsthantverk

söndag 17 maj 2015

Nu gör jag det!

Att hitta rätt tillfälle för att skriva ett inlägg här har inte varit helt rltt denna vår. Det har gått troll i det på något vis. Men nu tänkte jag - nu gör jag det! Bilderna är inte nytagna ens men jag måste bryta isen som man säger, för att komma igång igen,
Nu är vår gårdsbutik öppnad och sådder, planteringar, kokning av drakblod och annat i full fart. Utöver det så ystas det ost också. Jag längtar hit till bloggvärden och kommer verkligen att försöka få till det lite oftare.
Denna våren har sådderna tyvärr inte hunnits med som sig bör. Men en del har jag lyckats peta ner. Misslyckades kapitalt med att få i lökfrön i rätt tid och potatisen ligger för ofrivillig groddning FORTFARANDE. Men allt ordnar sig - även om vi vill vara självförsörjande på det som går så är det skönt att veta att det finns kollegor som man kan handla av när det egna förrådet inte räcker till.
Den här ensamma tulpanen har jag ett särskilt förhållande till. När min älskade svärmor dog och vi sålde huset så grävde jag upp växter och lökar från hennes trädgård. Denna tulpan kommer därifrån och hon berättade att den redan växte i hennes trädgård när hon flyttade dit på 70-talet. I år kom en stark och ståtlig tulpan upp som en hälsning från henne.
Hundtandsliljor (Erythronium) är fina tycker jag. De dök upp när jag grävde bort en felplacerad skogsklematis.
Kopparhäggmispeln har haft en lång och underbar vårföreställning - en fördel när våren är lite avvaktande.
Här är en bild från vår ostdisk i vår gårdsbutik.
 I början av juni öppnar vi utomhuscafé med bla den här rackaren - Stella Nova, en kittost.

Vi ses!

21 kommentarer:

  1. Härligt att höra något från dig! Ser ju jättefint ut med ostarna! Är så nyfiken på drakblodet! Lycka till med allt (klart du har fullt upp)! Ha en fin söndag! :) Mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Mia! Jag hade nästan gett upp hoppet om at jag skulle komma igång...
      Drakblodsfamlijen har utökats med ett Gyllene drakblod också. Gult, fruktigt och med frisk behaglig hetta på Monkeyface.
      Ha en härlig vecka!
      Malin

      Radera
  2. Vilka ostar, de skulle jag mycket gärna smaka! Kul med arvetulpaner, jag har också en del som är kvar efter min mamma, det är verkligen fina minner. Många vackra bilder från din trädgård! /Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lotta och tack!
      Ja arvetulpaner är verkligen speciella. Att de är så livskraftiga när de är gamla sorter är så imponerade också.
      Sköt om dig/Malin

      Radera
  3. Hej på dig! Kul att du ploppar fram igen!
    Dina ostar är jättegoda - jag köpte två sorter av dig förra våren och de gick åt i ett nafs. Och den där kittosten ser fantastisk ut! Man borde kanske komma och hälsa på i butiken.
    Hoppas du har det riktigt bra!
    /Ellinor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Ellinor!
      Jag är så glad för att vara tillbaka - så mysigt att bli välkomnad av er också!
      Jag skall pprecis nu iväg och hämta 90 liter mjölk och göra just Stella Nova - den där kittosten. Hälsa på vettja! Första helgen i juni öppnar vi vårt utomhuscafe också. Butiken är öppen Torsdag 16-19 Fredag 10-12 och 15-19 och Lördag 10-15.
      Välkommen/Malin

      Radera
  4. Hei! Veldig hyggelig å hilse på deg igjen. Nydelig lys i bildene dine. det er helt klart at blomster og planter gir gode minner. den osten ser himmelsk ut.
    Vi ses! Anne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anne och tusen tack!
      Inga filter eller redigerade bilder - bara naturligt ljus.
      Vi ses!
      Malin

      Radera
  5. Malin! Så roligt. Det är hur spännande som helst när du väl dyker upp på bloggen och berättar lite om hur det går! Ni verkar ha jobbat stenhårt som vanligt, ostarna ser mycket läckra ut!!
    Så fina vårbilder, våren har varit särskilt fin i år tycker jag eftersom den har varat så länge. Alla blommor, buskar och träd har visat sig från sin bästa sida med blomning och bladutspring och lyckost oss som har stannat upp och tittat på härligheten och kanske redan doftat på blommor, häromdagen fick min näsa en sup av äppelblomsdoft tillexempel!
    Nu blir det nog av att vi kommer förbi o fikar! Det ska jag allt se till!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  6. Hej Maria och tack!
    Jag tycker denna våren har varit underbar! Bara det att att få lov att njuta av kopparhäggmispeln i flera veckor!
    Här har päronen blommat i några dagar och nu har äpplena brustit ut i lovsång ett efter ett!
    En sådan ynnest att få uppleva.
    Ser så mycket fram emot att ses igen. Varmt välkommen!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  7. Hej goa Malin ! Ja det där med tiden...bloggandet går på sparlåga just nu minsann. Tack för din hälsning hos mig. Blommor som hälsningar från nära och kära är det jag glädjer mig mest åt i trädgården. Och i år har man verkligen kunnat njuta länge av vårblommen.
    Ni råsliter det förstår jag när jag ser din fina ostdisk...och cafe nu dessutom ! Stort lycka till med det ! Undrar när man ska komma ifrån här nästa gång... hade ju varit så skoj att titta in, men nån gång ska det väl bli av :-) Ta väl hand om dig. Kram !
    Lisa/Lisas trädgård

    SvaraRadera
  8. Hej Malin, kul att se att ystningen och mejeriet är igång. Och nu kafé också! Gaaahh, måste prioritera att komma och se ditt ställe i sommar... Kram från Helena fd Smakplats/TransforMat

    SvaraRadera
  9. Hej Malin!

    Åhhh, vad roligt att se dig här igen och att se att det händer så mycket spännande hos er. Så kul! Lycka till och hoppas att det har varit en rolig sommar så här långt med många intressanta möten. Och du, blogga när du har tid och lust. Vi finns här. :)

    Tack snälla rara du för dina fina ord hos mig. Ord som värmer och lyfter. Tack snälla.♥

    Ta hand om dig.♥

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  10. Kram på dig Malin.♥ Jag hoppas att du har det gott i höstsolen och njuter av fina dagar?

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  11. Hihi, det är inte bara jag som har svårt att hitta fram till tangentbordet. Guuuuuuuuuuuuuud vad god den där osten ser ut att vara. Dreglar!! Ha det fint!/Annelie

    SvaraRadera
  12. Hej Malin!

    Jag hoppas att ni har det riktigt gott och njuter av livet? Lycka till med allt spännande som händer hos er.♥

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  13. Ohh det är dags att tänka vår nu längtar sååå. fast idag snöar och blåser det som bara den. Blir sugen på ost får nog bylta på mig kläder och ge mig av till butiken
    Ha det gott hos er
    Kram meta

    SvaraRadera
  14. Hej,
    jag har sett att du kombinerar växthus med pool, det ser intressant ut. Jag har en undran, bara: tar inte tomater och annat ätbart smak av kloret? Hälsningar Karin

    SvaraRadera
  15. Mysiga bilder hit kommer jag snart tillbaka och kikar. Ha en riktigt trevlig helg kram från Nina

    SvaraRadera
  16. Use this diet hack to drop 2 lb of fat in just 8 hours

    Well over 160000 men and women are using a simple and SECRET "liquids hack" to lose 1-2lbs every night as they sleep.

    It's painless and works with anybody.

    Just follow these easy step:

    1) Go grab a drinking glass and fill it with water half glass

    2) Now follow this crazy HACK

    and become 1-2lbs thinner as soon as tomorrow!

    SvaraRadera
  17. Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ekonomisk hjälp? Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

    Behöver du ett företagslån, privatlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta min firma. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och många fler. För mer information, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller skicka ett meddelande till mig direkt på WhatsApp via: +447360502110 och få ett svar på ett ögonblick.

    Ett lån från ett pålitligt och kompetent företag är vad du behöver för att nå ditt mål. Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

    * Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
    * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
    * Snabb direktfinansiering - Ta emot ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
    * Flexibel ränta på 3%.
    * Höga godkännanden
    * Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en varaktighet på 1-30 år.
    * Enkel onlineansökan.
    * Personlig vägledning och expertis.
    * Inga dolda avgifter

    Gå inte miste om en möjlighet på grund av bristande finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

    För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
    E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp: +447360502110

    Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla inblandade parters fördelar.

    SvaraRadera