Natur, mat och kultivering

Den här bloggen handlar om livet på landet, råvaror, odling, förädling, matlagning och konsthantverk

torsdag 23 februari 2012

Rättelse; rådjur är brunstiga på hösten - så var det förmodligen en räv som jag hörde härom natten. Otäckt var ljudet i alla fall.
Jordmandel (Cyperus esculentus)
Angående bladrädisa; Impecta svarade snabbt och trevligt att dess skära frön är betade med Thiram som används för att förhindra svampangrepp på frö. 

Vi köper alltid ekologiska frön och knölar om det finns. Ibland finns inte det och då resonerar vi som så att om vi odlar helt naturligt utan bekämpningsmedel eller andra gifter och gödslar med eget höns- och grannens hästgödsel så blir slutprodukten så ren och bra som är möjligt. Vi är inte KRAV certifierade så vi får inte säga att vi odlar ekologiskt men vi funderar på att certifiera oss enligt EUs normer om ekologisk odling.

Röd spetskål (Brassica oleracea) Kalibos improved 

6 kommentarer:

 1. Härliga fröpysslar dagar hos dig också se jag.
  En räv som låter så hemskt? Har jag aldrig tänkt på. Vi hade en tam räv i trägården första året vi bodde här. Det var lite mysko kan jag säga.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Ja det kan låta ödesmättat när räven "skäller" tycker jag. Har sett en här springa över fälten ungefär samma tid flera kvällar. Bara den håller sig på avstånd från hönshuset så...
  Ha det fint!
  Anna

  SvaraRadera
 3. Tam räv! Låter mysko;-)
  Förutom den ylande räven så är det ikväll även en sjungande hankatt som vill uppvakta vår höghavande (eller vad det nu kan heta) Snäckan. Så bedrägligt är lugnet i vildmarken...

  SvaraRadera