Natur, mat och kultivering

Den här bloggen handlar om livet på landet, råvaror, odling, förädling, matlagning och konsthantverk

fredag 11 januari 2013

Vi höll på att bli uppätna!!!

För oss tar det 20 minuter med bil och gratis parkering i Eslöv och sedan tar det en timma med tåget till Köpenhamns centralstation. Det går lätt att ta bilen och bron på 1,5 timmar men då skall man hitta parkering osv. Vi satt därför i förra veckan på tåget och tittade på det vackra skånska vinterlandskapet och anade inte vad vi snart skulle vara med om...
Tidigare i veckan fotograferade jag gamla lador. Jag tycker att det är så vackert och fantasieggande med gamla hus. Att ödmjukt få iaktta hur de håller sig uppe trots alla år av väder och vind. När man får lov att titta närmare så kan man upptäcka att det finns detaljer som någon tidigare smyckat eller kanske utrustat byggnaden med. Som det där gamla kohornet som fungerar som lås. Vilken otroligt smart OCH estetisk lösning!
Väl i Köpenhamn tog jag min nästan obligatoriska tur till Tage Andersens butik. Det är som att gå in i en vacker installation. Det enda jag har lite svårt för är alla inburade exotiska fåglar som finns i hela butiken. Det ger en särskild stämning men samtidigt är jag lite bekymrad över att fåglar som egentligen skall ha himlens frihet sitter inne i extremt välstädade burar. De kan ju inte ta några flygturer precis. Fast vi har ju våra hönor som inte kan flaxa och rusa runt helt fritt i naturen tack vare den stora nätinhägnade hönsgården som vi har pga alla rovfåglar och rävar osv. Vi gör alla våra val.
Bilderna är tagna med butikens tillstånd med min mobil.
Lägg märke till blomdekorationen på bordet som ett sällskap hade beställt till jul. Nu var det återtaget och var så där vackert visset. Jag fick veta att frosten skulle få ta hand om det därute på innergården. Suck...
 
Jo sen var det det där som höll på att äta upp oss... Vi råkade passera ett ställe där de erbjöd fotmassage av fiskar. Detta har jag läst om och bestämde mig på stående behövande fot att testa. Max ville också testa så vi fick en annorlunda upplevelse i en väldigt fin miljö.
Ps det var en otroligt skön känsla att stoppa ner fötter och underben till hungriga små kittlande fiskar. Resultatet efter 30 minuter var riktigt mjuka fötter - Rekommenderas!

Pss tack för alla stöttande och trevliga kommentarer i mitt förra inlägg - de värmde.

19 kommentarer:

 1. Fiskmassage! Herregud!
  Den där butiken har jag ännu inte besök - det var längesedan jag var i K-hamn men den står på önskelistan.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Laila
   Butiken är stängd i januari fick jag veta om du skulle få för dig att vara spontan menar jag. Nu håller Tage till på sitt Gunillaberg där han bygger ett orangeri på 400 kvm (tror jag det var...)
   Jag har Gunillaberg på min önskelista!
   Ha en trevlig helg
   Malin

   Radera
 2. Tack för alla de här fina bilderna från ett ställe som jag längtar att besöka!

  Det där med fiskar, som äter på fötterna har jag tyckt låter hemskt, men på bilden av den glade Max ser man ju, att de är rätt små och ofarliga. Kanske skulle jag våga pröva!

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ett sant nöje att få tillstånd så jag kunde dela med mig!
   Du vågar säkert bjuda fiskarna på dina fötter. De suger inte biter...
   Hoppas höken håller sig borta från er så att hönorna får traska fritt och njuta av livet!
   Kram Malin

   Radera
 3. Men oj, Tage Andersens butik skulle jag verkligen vilja kliva in i. Fast stackars pippisarna. Fick du med dig något smaskigt hem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är magnifik bit konst skulle jag vilja påstå - alltså butiken.
   Men pippisarna skulle nog må lite bättre av en flygtur eller två...
   Vi hann inte till de nya saluhallarna den här gången utan fyllde bara magsäcken så ingen matsäck fick följa med hem..

   Radera
 4. Tänk jag har aldrig varit i Tages butik.
  Sedan var jag för feg för det där fotbadet med fiskar, dottern gjorde det på Rhodos.
  Allt gott till dig och tack för att visar från Tages butik.
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men Annika
   det är nästan konstigt att du missat den! Men det finns tid för allt och det är lite typiskt att missa det kanske mest uppenbara. Jag har varit i Paris minst 15 gånger och aldrig varit på Louvren eller i Eiffeltornet - vad säger det om mig?
   Sköt om dig
   Malin

   Radera
 5. Vad härligt att så snabbt kunna komma till Köpenhamn. Jag har bara varit där en gång, för många år sedan...och då var jag såklart hos Tage ;-) Tack för fina bilder därifrån, inspirerande. Fiskarna hade nog inte varit något för mig, jag är så himla kittlig om fötterna :-) Fast det ser mysigt ut !
  Åh vad det låter roligt med hårdostkurs, ha det riktigt bra där ! Fin helg till er ! Kram
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo närheten till Danmark är en mycket stor fördel med att bo i den västra delen av Skåne.
   Undrar hur mycket som ändrats i butiken sedan starten? Jag har besökt den sedan 90-talet och tycker att den är väldigt "intakt" men alltid massor med nya detaljer.
   Om du är kittlig så kanske fiskarna inte är din grej... men kanske klarar du det för mysigt var det - och sköna fötter blev det.
   Kram Malin

   Radera
 6. Oj, vad läckert med fiskarna. Jag har hört om fiskar som hjälper att städa bort psoriasis men jag har aldrig hört om fotvård. Måste testas.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är samma fiskar! Eller jag menar kanske inte samma utan samma art...
   Testa om du får chansen - kittlar störtskönt...
   Kram Malin

   Radera
 7. Jobbigt med yrsel. Pimms är en dryck, fruktsprit tror jag :-) Lovar att försöka ta fina bilder. Bävar lite för folkmängden så det var bra att ta reda på allt lite innan så man kan ställa in sig på hysterin :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för den upplysningen - har aldrig hört talas om pimms inna, men jag har ju inte varit på Chelsea och är inte så på när det gäller söt fruktsprit... (känner en lätt huvudvärk bara av att tänka på det) Håll dig till champagnen - garanterat gott och bubbligt!
   Kram

   Radera
 8. Det är då alltid så undrhållande att titta in till dig :-) rena rama thrillern faktist med tuppfajter,curlande av höns o så fiskpeeling o Tage på det :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar!
   Ja men det är ju så att bo på landet - vardagsedge hela tiden...
   Kram

   Radera
 9. Ah najj Malin, va det verkligen skönt? Rätt skönt o slippa fila själv i och för sig, bara koppla av o låta firrarna göra jobbet :-)
  Tages ställe är fantastiskt, som en skattkammare och finns så mycket fint att inspireras av där. Tar han fortfarande inträdesavgift?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var skönt - jag lovar! Väldigt annorlunda och det var så behagliga stora fåtöljer med levande ljus och skön musik...
   Jepp han tar 40 DKK i inträde - men det är det värt!

   Radera
 10. Underbara bilder Malin och ett ställe jag helt har missat. Får definitivt bli ett besök nästa gång. :)

  Jag har själv aldrig vågat stoppa ner fötterna hos de där fiskarna men i London finns det gott om de där baden och det ser lite häftigt ut med stressade kontorsnissar som sitter i ett sådant där bad i kostym och med sina putsade finskor snyggt bredvid. ;)

  Ta hand om dig Malin!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera