Natur, mat och kultivering

Den här bloggen handlar om livet på landet, råvaror, odling, förädling, matlagning och konsthantverk

måndag 20 februari 2012

Gulleägg i mitten
Två av våra hönor kläcktes på sensommaren. De var förtrollande söta svarta små dunbollar och nu är de snart mogna Hedemorahönor. Sedan innan jul har de lagt småsmå pytteägg som bara innehåller vita. I förhållande till de övriga äggen är de bedårande tycker jag - se själva!

Strandkål (Crambe maritima)


Idag har jag tänkt ta in en del köldbehandlade (statifierade) sådder för att se om de kan vara redo för att börja spira. Ja... eller om sanningen helt skall fram så är jag är osäker på exakt hur länge de stått ute och nu så kan inte hålla mig längre helt enkelt. Enligt Fröboken av Ulla Hasselmark så är det bara att köra en ny köldomgång om inget händer efter första gången. Vi får se.


1 kommentar:

  1. Vi får också så där supersmå ägg ibland när hönorna inte riktigt har kommit igång med produktionen. Söta som sagt. :-)

    SvaraRadera