Natur, mat och kultivering

Den här bloggen handlar om livet på landet, råvaror, odling, förädling, matlagning och konsthantverk

tisdag 28 februari 2012

Idag besökte vi Bjärhus Gård för att titta på alla lamm som fötts. Lars och Elisabet som driver gården var bland de allra första att KRAV-certifiera sin verksamhet redan 1989. Nu på vintern går fåren inne i en stor ladugård med halmströ på marken. Precis när vi kom höll Lars på att utfodra så det var en väldig aktivitet. Några av de små lammen hoppade upp på ryggarna på de stora fåren och hoppade helt enkelt över staketen. Vår son Max, snart  8 år, var minst sagt upptagen med att hjälpa till med matning och "ta hand" om rymmarna. När vi lyfte upp de små söta lammen för att kela bräktes det ordentligt från alla håll. Tänk om alla köttdjur kunde få ha det så här bra!5 kommentarer:

 1. En sån lycka det strålar ur ögonen! Och ja, Bjärhus är bara bäst.

  SvaraRadera
 2. Underbart, för både lamm och barn :)

  SvaraRadera
 3. Härligt! God djurhållning borde verkligen vara a och o om man ska föda upp djur...

  SvaraRadera
 4. Det är ju så trevligt med djur! Att deras små avkommor är så söta är ju ingen nackdel för någon inblandad...
  Vi är så tacksamma för att vi har möjligheten göra sådana utflykter. Även om viljan finns så behöver vi lära oss mer för att skaffa egna får.

  SvaraRadera
 5. Va spännande det skulle vara med ett besök där! Jag tror vi människor behöver en daglig dos av djur för att må riktigt bra, klia korna bakom örat eller klappa hästens mule en stund eller som ni, att hälsa på hos fåren!

  SvaraRadera