Natur, mat och kultivering

Den här bloggen handlar om livet på landet, råvaror, odling, förädling, matlagning och konsthantverk

onsdag 7 mars 2012

Årets första leverans - Minst sagt späda nässlor

Idag plockade vi små nässlor (Urtica dioica) som vi hade en beställning på. Även om handskar var på så var det visst ett litet hål på långfingret - och sedan när jag rensade och sköljde "råkade" jag ta lite i dom små rackarna. 
När jag nu skriver så surrar det ömt i fingertopparna. Om ni glömt hur elakt ont nässlor bränner så kan jag försäkra er om att de gör det. Tilläggas skall att jag ändå har "smednävar" - valkiga, grova händer - inga frökenfingrar precis. Jag minns ännu när jag som liten satte mig för att kissa bort alla elaka nässlor (bra idé eller hur?) och ramlade ner i dom istället. Ett minne som bränt sig fast kan jag säga.
MEN gott är det och Claes på Rusthållargården som beställt skrockade gott när vi dök upp med 550 gram. Vi är bland de första i Sverige att leverera...
Vi har stolt levererat grönsaker, bär och lite annat till Hotell Rusthållargården sedan förra sommaren. Denna sommaren skall vi även gästa deras takterrass med "bitar och beats". Jesper spelar grammofonskivor och jag gör skånska tapas...gissa om vi ser fram emot detta hedersuppdrag?
Blivande Malmgrens matsal på Rusthållargården

Rusthållargårdens takterrass med utsikt över Skälderviken

Rådhusvin (Parthenocissus tricuspidata)?



5 kommentarer:

  1. Ni är verkligen tusenkonstnärer :)
    Får ta och testa nässlor, det var länge sedan :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja du vet det måste till många bäckar små för att ge cashflow...

      Radera
  2. Underbart!
    Vad roligt med bitar och beats...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är förstås välkommen!

      Radera
  3. Wow jag älskar nässelpesto och ramslök är ju så gott så man .....
    Måste ut och titta efter nässlor.
    Det var så skönt med tångbad det finns inga ord.
    Bara att jag är helt slut.
    Ha en skön helg
    Annika

    SvaraRadera