Natur, mat och kultivering

Den här bloggen handlar om livet på landet, råvaror, odling, förädling, matlagning och konsthantverk

torsdag 1 mars 2012

Igår bar vi in, de för oss, nya borden i växthuset. Vi hittade fem bord på auktion som stått i ett orangeri. Perfekt arbetshöjd och härligt slitna. Ett kap! Det är så skönt att kunna breda ut de omskolade plantorna under de högeffektiva växthuslamporna istället för att knö dom inne i tvättkällaren. Men det är svalt om natten så jag vågade inte ta ut allt utan bara purjolök, kronärtskocka, bladrädisa och lite annat lite tåligare. Igår kväll bredde jag ett tunn skumplast över ifall, ifall.  Det draperade vita runtomkring är fiberduk som får hålla kallraset borta lite grann.

På tal om bladrädisa (Raphanus sativus) - om du vill testa något riktigt gott som växer i raserfart - leta efter en påse. Min kom från Impecta. En blandning av vattenkrasse, mandelsmak och stark rädisa i gröna krispiga blad. Jag fick chansen att testa några som jag råkade bryta av vid omplanteringen. Jisses vad gott! Nu blir det till att köpa fler påsar - basta!


Bladrädisa (Raphanus sativus)

2 kommentarer:

  1. Tack för igår, kul att träffas. Det är ett fantastiskt ställe ni har, vilka möjligheter!
    Och jag gillade verkligen bänkarna, och all din plats!
    Funderade på en tur till mässan imorgon, kanske kan hitta bladrädisa där, den var god!

    SvaraRadera
  2. Jättefina bord. Och vilka stora ytor du har att hålles på...superbra.//Helen

    SvaraRadera