Natur, mat och kultivering

Den här bloggen handlar om livet på landet, råvaror, odling, förädling, matlagning och konsthantverk

söndag 26 februari 2012

Pil (salix) skördad och storlekssorterad. Till höger syns vårt växthus och ladugården
Vi skördar vår korgpil nu. De förra ägarna planterade den 2001. Den blev dock aldrig skördad så när vi flyttade in 101101 var pilarna runt 10 meter höga (det syns några grova grå stammar i bakgrunden på bilden). Vi tog ner "skogen" och i år kan vi skörda denna gröngröna pil. Vi började skörda redan i januari och ställde den på tork i ladan som syns på bilden. I nästa vecka när jag skall på Skånska Trädgårdar i Malmö så skall min pilguru, Christian på Pil & Anläggning få sortbestämma pilen.
I väntan på skörd


Inne i växthuset 2011.


7 kommentarer:

  1. God kväll!
    Ja då ses vi både i Malmö och i STockholm.
    När skall du till Malmö?
    Tack för din fina kommentar visst dansar den!
    Ha en skön kväll
    Vi kan väl höras i veckan via telefon?

    SvaraRadera
  2. Underbart med pil! Har två flätkurser i bakfickan och vill bara ha mer av pil! Vackert växthus! har man en gång haft ett vill man inte vara utan :) Hälsningar Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att det råkade växa pil på gården var ett väldigt trevligt sammanträffande. Jag gör bla växtstöd, staket och en del pyssel. Pilflätning är lätt beroendeframkallande - precis som växthus.

      Radera
  3. Hej igen Malin!
    Jag 'sådde' mistelfröna på äppelträd...ska visst vara bra. Klicka gärna på namnet Eva Robild i inlägget, så får du en utmärkt beskrivning på hur man kan göra.
    Men wao, en så damm i växthuset...vad har ni i den, koi?
    Ha det fint,
    Lydia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för länken!
      Fniss... jo dammen är en pool på 3 x 10 meter och ca 150 cm djup så vi har barn och vuxna i den... En av de goda anledningarna att vi köpte gården kan jag avslöja. Drömmer om en koidamm. Har bara haft några guldfiskar förut. Vi har en ganska stor naturlig damm som jag funderar på att ha fisk i, men jag gissar att fågelbeståndet här skulle äta upp dom kvickt.
      Hejhej

      Radera
  4. Jag tror att Lydia och jag knackar på din dörr en dag till sommaren, hon måste ju få se din Koidamm ;)

    SvaraRadera