Natur, mat och kultivering

Den här bloggen handlar om livet på landet, råvaror, odling, förädling, matlagning och konsthantverk

lördag 17 november 2012

Ljusglimtar

När novembermörkret tynger med full kraft, mejeribygge med beslut, beslut, beslut..., en ännu inte bekräftad borrelia (ring på 30x20 cm på magen som jag gått med i en månad innan jag tog mig till doktorn...) med penicillinkur på 20 dagar..., en kamera som gett upp med ett tjongjjjeiiiickkkssss (med det trista beskedet från Canon att laga en så gammal kamera - kostar mer än att köpa en ny...) en älskad katt med stor varböld och annat smått och mindre gott så behövs det LJUSGLIMTAR...

En nyutslagen förmodat hybridkejsarolvon (Viburnum x bodnantense) till exempel. Rätta mig gärna!
Men det största ljusglimten just nu är att Vintergatan, ett band min man bokar, har släppt sin HETT efterlängtade första video just idag! Martin Molin, primus motor i Vintergatan (tidigare Detektivbyrån) är en ultrabegåvad konstnär som bygger sina egna instrument, filmar, skriver all musik, ritar, bygger all rekvisita, syr alla scenkläder....kommer slå hela världen med häpnad, var så säker.... Klicka på bilden för att komma till deras hemsida och video.

Video finns på YouTube också. De har redan fått en förfrågan på en spelning...

Se, hör och njut!

Se fler ljusglimtar hos Heléna Rosor och Bladlöss

8 kommentarer:

 1. Härligt, alltihop! Och oj, ska hybridkejsarolvonet blomma så här års? I så fall vill jag också ha en! :-)

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt att hybridkejsarolvonet blommar nu.
  Det får bli en önskeväxt för mig.

  Trevlig Söndag

  SvaraRadera
 3. Jobbigt med många tråkiga saker på en gång. Lite ljusglimtar känns bra.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Aj aj, det låter tungt...Tur det finns små glädjeämnen att fokusera på emellan. Wow, vad häftigt med Vintergatan. Ska skicka vidare till min lillebror, han är musiknörd ;-) Ett sånt där olvon får man nog se till att köpa sig. Hoppas nu det dyker upp MÅNGA ljusglimtar i veckan som kommer. Kram från Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 5. Styrkekramar till dig! Håll hårt i hatten när det stormar och hitta ljusglimtar så som kejsarolvon!

  Tänker på dig nästan en gång om dagen(!) när jag vänder på ringblommeoljeburken... snart... snart... Den som väntar på något...!

  SvaraRadera
 6. Hej söta Malin!
  Det är samma elände här tyvärr men min ljusgklimt idag var att du tittade in hos mig.
  Vi får trösta varandra.
  Håller tummarna för er och jag vet att det blir bra för ni är så proffsiga.
  kram
  Annika

  SvaraRadera
 7. Hej! Detta är Elin, Anette Nilssons dotter. aAg måste bara säga att Wintergatan är helt fantastiska, och mamma berättade för mig att Jesper var deras bokare. Riktigt häftigt! Mina vänner och jag ska åka upp till Emmabodafestivalen för att få se dem live till sommaren, och kan knappt vänta. Hälsa så gott från oss på musikgymnasiet LEL i Lund :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va kul!
   Ja de har börjat sin turné med succéspelningar och fina recensioner redan så vi följer varje steg... Det blir en diger festivalsommar för dom... och mer blir det... kan inte avslöja... men kul är det!
   Jesper skall hälsa från er
   Malin

   Radera