Natur, mat och kultivering

Den här bloggen handlar om livet på landet, råvaror, odling, förädling, matlagning och konsthantverk

söndag 7 september 2014

Odlingar som ger SM guld...

Måste bara bryta in och dela med mig av vår glädje.
Vi tog hem en guldmedalj i SM i Mathantverk igår. Detta för vårt Rökiga Drakblod i klassen Innovativt Mathantverk. Vi är så otroligt stolta! Läs mer här.
Jag har tidigare skrivit om denna produkt här.
Det känns lite speciellt för det är ju en lång process att ta fram dessa små flaskor med Rökigt Drakblod.
Först så sår vi de små rackarns fröna i januari, skolar om plantor i omgångar, passar, vattnar, gödslar, binder upp, kollar efter angrepp och beundrar under många månader och för att slutligen kunna skörda dessa köttiga underbara chilifrukter i september till november... Vitlöken skall ner nu i höst för att kunna skördas i juli...
Det vore förstås enklare att bara köpa chili och koka ihop men då blir det liksom inte lika spännande. Att få uppskattning för sitt mathantverk på detta sätt gör att vi vill göra massor med Rökigt Drakblod så nu går vi och håller tummarna för att det skall börja mogna ordentligt och i mängder. Nästa år får det bli ännu fler chiliplantor än de 62 vi har i år i växthuset. Kanske en odlingstunnel måste byggas, vi får se hur det blir...

13 kommentarer:

 1. Åh så skoj :-) Stort grattis till vinsten. Mycket arbete bakom, men så blir det också bra ! 62 chiliplantor, där ligger jag efter. Jag är lite svag och vek och tål inte det där starka så bra ;-)

  På tal om svag och vek...igår fastnade jag i eltråden runt grönsakslandet med foten och drog den ur led. Så här blir inget gjort på ett tag...obrukbar fot som inte tål att stå på. Tur jag har svärmor och en praktikant att köra med :-)
  Kram kram och ha det fint !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo en hel del pyssel på vägen för att få fram de där små goa flaskorna, det vet ju du och ni andra som odlar allt om...
   Men nu måste jag skriva att det var ju höjden av otur att lyckas med din "bravur". Stackare!
   Stor kram och krya på dig!

   Radera
 2. Men. åh, så kul! :) GRATTIS!!! Vet ju lite vad som krävs bakom! ;) Var får jag tag på det??? Vill ju smaka!!! Köper direkt! :) Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Mia!
   Jo du om någon vet ju en hel del om chiliodling...
   Det vi hade tog slut så här.... ppppphhhhfiiiiiiiiittt. Återkommer när vi har nytt.

   Radera
 3. Hei! Dette var morsomt. Fra frø til ferdig produkt. Det er mathåndtverk. Gratulerer. Anne

  SvaraRadera
 4. Än en gång GRATTIS GRATTIS GRATTIS!
  Ni är verkligen värda en guldmedalj efter allt arbete, ert engagemang och all hjärta som ni lägger ned i ert drakblod och alla andra godsaker ni producerar.
  Största kramen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack kära Anna!
   Vi är glada som flera barnkalas!
   Största kramen är besvarad!

   Radera
 5. Ett stort grattis!!!! Jag förstår att det ligger mycket arbete bakom så ni är verkligen väl värda priset! Gillar Eldrimmer.
  /Lotta

  SvaraRadera
 6. Åhh vad kul, stort grattis!
  Ha de gott. Catarina

  SvaraRadera
 7. Så grymt roligt! Stort grattis!!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Jättegrattis!!! Så kul att ni fick en "guldmedalj" och vilket häftigt namn på produkten. Bara det skulle ni fått en medalj för.
  /Eva Linnea

  SvaraRadera