Natur, mat och kultivering

Den här bloggen handlar om livet på landet, råvaror, odling, förädling, matlagning och konsthantverk

lördag 15 mars 2014

Plötsligt så står dom bara där! ett gäng med dansande vitsippor. Tycker att det ser ut som de svänger loss ordentligt! Hittade denna lilla dansgrupp nere vid vår damm igår.
Ljuset är så fint på morgonen och allt doftar så gott. Fåglarna kvittrar och sjunger...
 Hasselns honblommor blommar. Alltid lika diskret!
 Hybridolvonet är fint och piggar upp, även när det är lite kallt i luften.
I luften finns det rovfåglar. I måndags svävade dessa tre ormvråkar över gården - Mäktiga fåglar.
 På stranden finns det stenar...
 ...och tång
 Vattnet  i Öresund var inte riktigt tillräckligt varmt för att vi skulle hoppa i...
 Men nog är det vår!


8 kommentarer:

 1. Den här tiden är bara så underbar och passar nog oss människor ganska bra. Nu innan allt händer på en gång, när man har tid att se de små tecknen och fundera en gång till medans man åker på utflykt till havet eller skogen. Och det här med klosterliljorna, du har det i blodet vad som passar vart, det är bara så, man känner det på sig. Det är därför vi kan hålla på med odling och växter och hantverk.
  Kram på dig i våren!

  SvaraRadera
 2. Tack Maria för dina värmade ord.
  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Underbart! Det var på väg åt samma håll i min Roslagsby, men sedan kom en dryg decimeter, i och för sig glittrande och vacker, men ändå SNÖ. Inte riktigt vad jag hoppats på...

  SvaraRadera
 4. Så fina vårtecken! Tänk att det är bara ett par år sedan jag först upptäckte de chockrosa honblommorna på hasseln och detta av en ren slump när jag makrofotade påsk. Otroligt söta när man kommer nära!
  Och så presenterar du de första vitsipporna! Man riktigt ser hur de kämpat sig upp och håller på att resa sig med full kraft..

  Ha det fint
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Ja, nog är det vår alltid Malin. Ljuva härliga vår. Och även om det har varit rejält stormigt på sistone så har vi fått behålla den sköna värmen. Det är en ren fröjd att gå på skattjakt i trädgården just nu och få njuta av allt som knoppas och blommar. Och vitsippor... helt underbart!

  Tack för allt vackert du delar med dig av kära Malin. Ta hand om dig och ha en fortsatt fin vår.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Vitsippor!! :D Hurra, det må jag säga, vilken lycka! Hoppas de vill dyka upp hos mig snart också :) /Carolin

  SvaraRadera
 7. Åh så fint....men redan :-o Visst är det ett konstigt år i år. Det har aldrig varit såhär tidig vår hos oss, sen vi flyttade hitut (-89) i alla fall. Men vitsippor har jag inga sett än, kanske får ta en kik i morrn :-) Härligt att kunna gå längs en sån fin strand...och stenar :-) mmm, älskar stenar :-)
  Njut vidare i ditt paradis. Vårkramar från Lisa
  Lisas trädgård

  SvaraRadera
 8. Vitsippor - ååååå! Vi får nog vänta ett tag på dem i Roslagen, men även här är våren på g med stormsteg, trots ett och annat snöigt och frostigt bakslag.

  SvaraRadera